Burenbemiddeling

In Opwijk kan je beroep doen op burenbemiddeling

 

Borrelt het met je buren? Wil je tot een oplossing komen? Dan kan je gebruik maken van het aanbod burenbemiddeling in het Sociaal Huis.
Er zijn niet zozeer méér burenruzies dan vroeger, maar ze worden wel minder onderling opgelost. Men belt veel sneller naar de politie of stapt binnen bij de gemeente om aan de buur te vragen zijn haag te scheren of zijn auto te verplaatsen dan dit zelf te (durven) vragen.

 

Mensen terug met elkaar doen praten en samen een oplossing vinden, is de bedoeling van het project. Burenbemiddeling is er om de communicatie met de buur te herstellen, de overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is.


Je hebt zelf geprobeerd om met je buur te praten over het ongemak of het conflict, maar het lukt niet? Neem dan contact op met de lokale verantwoordelijke voor burenbemiddeling en schets je probleem.

 

Jij als burenbemiddelaar?

Deze dienstverlening is mogelijk omdat er binnen onze gemeente enkele geëngageerde mensen de opleiding hebben gevolgd als burenbemiddelaar. Het is een gratis opleiding, die vooral de sociale en communicatieve vaardigheden versterkt. In maart 2017 is er opnieuw een opleiding in het PIVO te Asse. Er is geen voorkennis vereist en ook geen opleidingsniveau.

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Sociaal Huis De Wegwijzer
Kloosterstraat 10
1745 Opwijk

T 0800 113 41
F 052 36 95 19
Contacteer ons
http://dewegwijzer....

Contactpersonen

Lauwers Karen
T 052 36 90 17@@
Contacteer mij

Thomas Vivianne
T 052 36 95 15
Contacteer mij