Arbeidszorg

Arbeidszorg is bedoeld voor mensen die niet, nog niet of niet meer terechtkunnen in het reguliere of beschermde arbeidscircuit. De arbeidszorg wilt ook voor deze mensen het recht op arbeid waarborgen. De arbeidszorg biedt hen arbeidsmatige activiteiten aan in een werkomgeving die ofwel op productie ofwel op dienstverlening is gericht, en ondersteunt hen daarbij. ’t Kapstokske is een sociaal leerwerkproject van het OCMW Opwijk en is hiervan een toepassing.

 

Personen die langdurig werkloos en laaggeschoold zijn, kunnen voor een beperkte periode worden tewerkgesteld en/of een opleiding volgen. Deze tewerkstelling gebeurt onder begeleiding van een verantwoordelijke. Verschillende aspecten komen tijdens deze periode aan bod. Er is het leerproces van het selecteren van de nog bruikbare kledingstukken. Vervolgens wordt ook het wassen, strijken en herstellen van binnengebrachte kleding en textiel aangeleerd in functie van "een tweede leven" ervan.

 

Er worden vaardigheden aangeleerd om de kleding en textiel op een commerciële manier te verhandelen. Tevens wordt er specifieke vorming aangeboden: sollicitatietraining, sociale vaardigheden, enz.

Dit vergroot de kansen op doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt.

 

Oude kledij kan u schenken aan ’t Kapstokske.  Komt u graag een kijkje nemen, steeds welkom op het volgend adres :

 

Kattestraat 18

 

Openingsuren:

 

Maandag: 8u30 – 15u30

Dinsdag: gesloten

Woensdag: 9u – 12u

Donderdag: gesloten

Vrijdag: 8u30 – 15u30

Zaterdag: 9u – 12u

 

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

't Kapstokske
Kattestraat 18
1745 Opwijk

T 052 35 92 90
Contacteer ons